Diyarbakır Barosu Başkanı Av. Tahir ELÇİ’nin 28 Kasım 2015’te Sur ilçesinde katledilmesine ilişkin davanın karar duruşması Diyarbakır 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşmayı Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Av. R. Erinç SAĞKAN, Başkan Yardımcıları Av. Ercan DEMİR, Av. Gürkan ALTUN, Genel Sekreter Av. Veli KÜÇÜK, Sayman Av. Gökhan BOZKURT, Yönetim Kurulu üyeleri Av. Nizam DİLEK, Av. Ali BAYRAM, Avukat Hakları Merkezi ve Şiddetle Mücadele Kurulu temsilcileri, Baro Başkanımız Av.Türker KAPKAÇ ve diğer illerin Baro Başkanları, milletvekilleri, ulusal ve uluslararası hukuk örgütlerinin temsilcileri ile meslektaşlar izledi.

Baro başkanlarının da söz alarak konuştuğu duruşmada son katılan vekilinin beyanının ardından, mahkemenin tüm talepleri reddeden tavrını protesto eden avukatlar kararın açıklanmasını beklemeden salonu alkışlarla terk ederek Tahir ELÇİ’nin vurulduğu Dört Ayaklı Minare’ye yürüdü.

Mahkeme kısa bir aranın ardından yeniden toplanarak savcının mütalaası doğrultusunda tutuksuz yargılanan 3 polis memurunun beraatine karar verdi.

Zonguldak Barosu, Avukatlık Kanununun Barolara yüklediği; insan haklarını savunmak ve korumak sorumluluğuyla Tahir ELÇİ davasının takipçisi olmaya devam edecektir.