Basına ve Kamuoyuna

Adana’nın Aladağ İlçesinde bir öğrenci yurdunda yaşanan yangın faciası sonucunda körpecik çocuklarımızı yani geleceklerimizi kaybettik. İliklerimize kadar hissettiğimiz bu acı, umarız son acı olarak kalır tarihte.

Geleceğimizi korumak, genç nesillerin vicdanı ve fikri hür yetişmeleri adına her türlü donanımı sağlamak yetmiyor anlaşılan; bununla beraber her türlü güvenliklerini  de sağlamak şart.

Bu uğurda, milli eğitim ve öğretim planlamalarını elbette medeni gereklerle sağlamak yanında, kurallara ‘kesinlikle’ uygunlukla da tesis etmek gerekmektedir.

Bu, yüreğimizi dağlayan yara, derin izler bırakacak bizde. Ve bizler ders almak adına daha ne gibi faciaları bekleyeceğiz?

Hayatını kaybeden canlara rahmet dileriz. Ailelerimize ve milletimize başsağlığı dileriz. Yaralılarımıza acil şifalar dileriz.

Tekrar tekrar ifade ederiz; eğitim ve öğretimin ulusal ve uluslararası düzeyde yaşatılması ve taşımalı eğitim ve barınma alanlarında istikrarlı ve güvenli sürdürülebilir kamu hizmetinin verilmesi bakımından, çağdaş  kurallar ve gerekler, hukukun ve bilimin çerçevesinde ‘kesinlikle ertelenmeden  ve kamu yararı’ gereğince objektif ve adillik zemininde uygulanmalı ve uygulatılmalıdır.