TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ 13. OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL TOPLANTISI ANKARA’DA YAPILDI

TBB 13.Olağanüstü Genel Kurulu 2-3 Aralık tarihinde Ankara’da yapıldı. Genel Kurula Baro Başkanımız Av.Türker KAPKAÇ, Genel Sekreterimiz Av.Nalan ATAY, Üst Kurul Delegelerimiz Av.Hikmet YÜCEL, Av.Engin ÜSTÜNKOL ve Av.Yakup Şekip OKUMUŞOĞLU katıldılar.

Gündem;

1. 17-18 Aralık 2022 tarihinde Çanakkale’de yapılan 37. Olağan Genel Kurul toplantısından sonraki döneme ait faaliyetler ve bütçe hakkında bilgilendirme,
  2. Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu tarafından yapılacak olan Reklam Yasağı Yönetmeliği değişikliği ile ilgili görüş ve önerilerin alınması,
  3. Reklam Yasağı Yönetmeliği ile bağlantılı TBB Meslek Kurallarının 7. 8 ve 12. maddeleri hakkında görüşme,
  4. Hukukun, yargının ve mesleğin gelişimi ve sorunlar ile ilgili görüşme ve bu kapsamda Anayasanın 135. maddesi ile 1136 sayılı Avukatlık Kanunu’nun “Birliğin Görevleri” başlıklı 110. ve 121. maddeleri uyarınca mesleğin hak ve menfaatlerinin korunması ve gelişiminin sağlanması görevleri kapsamında Avukatlık mesleğinin geleceğinin planlanması bakımından “Kota” uygulamasının tartışılması
    olarak icra edildi. Baro Başkanımız tarafından görüş ve öneriler genel kurula sunuldu.
    Genel Kurul’da TBB Meslek Kurallarının 7,8 ve 12.maddelerinde değişikliğe gidildi.